IGP onderzoeks formulier

Laat het IGP onderzoeksformulier invullen door uw adviseur

Om de juiste conclusies te kunnen trekken en risco’s uit te sluiten moet flink wat worden onderzocht. Een onvolledig onderzoek leidt tot verrassingen achteraf en in sommige gevallen zelfs een miskoop. Met het onderzoeksformulier biedt uw eigen professional u garantie. Zo hoort het natuurlijk ook als u ergens voor betaalt.

Vragen over het IGP-keuringsformulier

In Spanje heeft elke professional zijn eigen werkwijze en dat leidt aantoonbaar tot misverstanden. Soms onbewust, soms bewust worden belangrijke aspecten niet onderzocht. Het IGP-formulier is voor elke professional bovendien een hele handige leidraad en garantie te bieden.

Houdt uw adviseur vast aan de eigen onderzoek, vraag dan om een leeg voorbeeld van zijn/haar onderzoek, zodat u deze kunt vergelijken met het IGP-formulier. Hij/ zij zal begrip moeten hebben voor het feit dat u veel geld gaat investeren en zekerheden wil en bepaalde risico’s wil uitsluiten.

Het IGP onderzoeksformulier gaat over de twee hoofdthema’s bij het kopen van een woning; legaliteit en bestemmingsplan.
 
Een bouwkundige keuring hebben we wel in overweging genomen, maar omdat professionals zoveel voorbehouden moeten maken is het nut van een dergelijke keuring te beperkt. We raden kopers aan om een aannemer mee te nemen.

Het is helemaal geen gek idee om de verkoper te vragen of zijn/haar adviseur het formulier wil invullen. De verkoper van een woning zonder noemenswaardige problemen zal bereid zijn dat te doen, in de wetenschap dat daarmee de woning is verkocht. 

Als koper hoeft u het IGP-rapport daarna alleen nog maar te laten controleren door uw eigen adviseur, of een advocaat via IGP-Injurad.

Dat is vreemd want;

 • Uw adviseur wordt door u betaald.
 • Het onderzoeksformulier is onafhankelijk en een hele handige leidraad om niks te vergeten.
 • Als niet alle gegevens worden verzameld en geanalyseerd, dan kan niks worden gezegd over de risico’s van een woning.
Tenzij:
 • De kennis ontbreekt.
 • Men geen verantwoordelijkheid wil nemen.
 • Men weet dat de woning niet in orde is.

Stuur ons een e-mail en we brengen u in contact met een professional die het formulier voor u invult en tekent.

Via Injurad is een onderzoek in maximaal drie tot maximaal zes werkdagen gereed. Dat is bijzonder snel, maar wellicht kan het nog sneller via uw eigen adviseur.

Het is een behoorlijk uitgebreid formulier, en er moet veel worden opgezocht en uitgezocht. Professionals via IGP-Injurad berekenen €395,- inclusief BTW voor het invullen en tekenen van het onderzoek. Vraag uw eigen adviseur wat deze rekent om het formulier in te vullen en te tekenen.

Mondelinge en onvolledige onderzoeken bieden geen garantie. Dat betekent dat mochten zich achteraf problemen voordoen, dat deze voor rekening van de koper zijn.

Jazeker. U kunt direct voor een professional via Injurad kiezen als u er nog geen heeft. Er werken bovendien diverse voormalig gemeente-architecten mee die alle de ins en outs van binnenuit kennen. Daardoor is de IGP zonder twijfel de beste methode.

Ze bieden wellicht nog voordelen die u interesseren:

 • Ze zijn onafhankelijk, Injurad ontvangt geen commissie van professionals.
 • Ze kennen het onderzoeksformulier en kunnen daardoor wellicht sneller en goedkoper werken.
 • Ze nemen verantwoordelijkheid door het rapport te tekenen.
 • Ze zijn specialisten op het gebied van ruimtelijke ordening.
 • Ze tekenen een integriteitsverklaring.

U gaat geen auto kopen, maar een huis. Het technische onderzoek van een auto is al uitgebreid. Het zou erg onlogisch zijn dat voor een veel hogere investering als een woning het onderzoek kort en bondig is.

IGP-keuringsformulier aanvragen

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.