Koop een Spaanse woning met garantie van uw eigen adviseur

De meeste Belgische en Nederlandse kopers maken gebruik van een makelaar of advocaat. Uit onderzoek van de Spaanse belastingdienst blijkt dat er miljoenen woningen zijn met problemen. Het betreft woningen op de campo, maar ook hele woonwijken, flatgebouwen en zelfs nieuwbouw. En omdat risicowoningen volgens deelnemers aan een enquête tot wel 50% minder waard zijn, betalen kopers ook nog eens te veel voor een woning. De meeste kopers gaan ervan uit dat een professional zijn of haar belangen goed behartigt. Uit het feit dat probleemwoningen worden gekocht ondanks de hulp van professionals blijkt dat u daar niet zondermeer vanuit kunt gaan.

Daarom moeten kopers in hun eigen belang zelf de controle houden, ongeacht hoe vriendelijk en betrouwbaar professionals overkomen.

Dat kan vanaf nu gelukkig heel eenvoudig via deze website.

1

Stel de juiste vragen aan de makelaar of advocaat (Pre-scan)

Voordat u een contract tekent en überhaupt een bod kunt doen moet u uiteraard eerst meer weten over de woning. Stel de juiste vragen aan de verkoper, makelaar, gestor of advocaat. Ga naar de Pre-scan.

2

Ongewenste risico's uitsluiten met een goed reserveringscontract

Als u overeenstemming heeft over de prijs, dan wordt een reserveringscontract getekend en een aanbetaling gedaan. Een reserveringscontract moet u beschermen en ongewenste risico’s uitsluiten. Klik hier hoe dat werkt.

3

Laat het IGP-keuringsformulier invullen door uw adviseur

Nadat u een contract heeft getekend wordt de woning onderzocht op mogelijke risico’s, zodat u weet wat u koopt. Vraag hier GRATIS het IGP-formulier aan.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Maak een keuze