Kopen met garantie

Koop een Spaanse woning met garantie

Een huis kopen in een vreemd land is best spannend. U gaat veel geld investeren in een land waar u de wetgeving en wellicht de taal niet kent. Daarom schakelen de meeste Belgische en Nederlandse kopers een professional in die hun taal spreekt, op zijn minst engels.

Volgens onderzoek van de Spaanse belastingdienst zijn er ruim drie miljoen illegale woningen. Op de campo, maar ook hele woonwijken, flatgebouwen en zelfs nieuwbouw. Dat die woningen ondanks professionele hulp worden gekocht, betekent dat er wat moet gebeuren om kopers beter te informeren en te beschermen.

Op basis van onze ervaring als onafhankelijke organisatie met duizenden kopers en huiseigenaren raden we u aan om ondanks het inschakelen van een makelaar, advocaat of gestor zelf de controle te houden. Dat kan vanaf nu heel eenvoudig via deze website.

Als u de drie vuistregels hieronder hanteert, dan koopt u met garantie van uw eigen makelaar of advocaat. Zoals het hoort te zijn.

1

Stel de juiste vragen (Pre-scan)

Voordat u een contract tekent en überhaupt een bod kunt doen moet u uiteraard eerst meer weten over de woning. Stel de juiste vragen aan de verkoper/ makelaar. De vragen voor een Pre-scan vindt u hier.

2

Ongewenste risico's uitsluiten met een goed reserveringscontract

Als u overeenstemming heeft over de prijs, dan wordt een reserveringscontract getekend en een aanbetaling gedaan. Een reserveringscontract moet aan uw voorwaarden voldoen en ongewenste risico’s uitsluiten. Klik hier.

3

Laat het IGP-onderzoeksformulier invullen door uw adviseur

Nadat u een contract heeft getekend wordt de woning onderzocht om ongewenste risico’s uit te sluiten. Vraag hier het IGP-formulier aan.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.